Belmondo odalép

2012/01/13. - írta: eszgbr

Rögtön az első posztban következzen két vad hajtás azokból az évekből, amikor az autós jeleneteket még teljes mértékben igazi autókkal és hús-vér emberekkel forgatták. Számítógépes technikának nyoma sincs, mégis idegfeszítően izgalmas és látványos üldözéseket alkottak.

A két filmben közös, hogy a főszerepben Jean-Paul Belmondót csodálhattuk, aki jó pár autós üldözésben vett részt krimijeiben.

A betörés, 1971-ből: Belmondo egy piros Fiat 124 Speciallal menekül Athénban az Opel Rekorddal csapató Omar Sharif elől.

Az egyik legjobb üldözéses jelenet amit eddig láttam, nincs öncélú lövöldözés, hatalmas ugratások és a forgalomban poroszkáló kocsikkal is kifejezetten  kíméletesek. Bár azért két lépcsőmászás itt is befér.

A második jelenet tizenkét évvel későbbről, A kívülálló című filmből származik, Belmondo egy golyóálló '67-es Mustanggal szolgáltat igazságot a maga módján. A szenvedő felek egy 1976-os Plymouth Volarével menekülnek. Itt is próbáltak a realitás talaján maradni, ilyen tálalásban még a falmászás is egész hihető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadhajtas.blog.hu/api/trackback/id/tr643543604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása