In the air tonight

2016/10/11. - írta: eszgbr

Nemrég elkezdtem nézni a nyolcvanas évek kultikus sorozatát, a Miami Vice-ot és rögtön az első (dupla) részben látható a sorozat talán leghíresebb jelenete. Crockett és Tubbs a miami éjszakában száguldanak az éjfekete Ferrari 365 GTS/4-essel (ami mint később kiderült csak egy C3-as Corvette-re épülő replika volt) és közben Phil Collinstól szól az In The Air Tonight.

Ma már elképzelni sem lehet mekkora audiovizuális forradalmat indított ez a jelenet meg úgy az egész sorozat, de azért még most is nagyot üt. Az egész epizódot megnézve nyilván jobban átjön a feszültség, ahogy a két főszereplő akcióba indul a kolumbiai drogbáró ellen, aki felrobbantotta Crockett társát, megkente a barátját és megölette Tubbs bátyját. Mindketten tudják, lehet ez lesz az utolsó akciójuk és mi még úgy is átérezzük ezt, hogy tudjuk, a legelső részben nem fognak meghalni a főszereplők. Crockett telefonbeszélgetése is sokat hozzáad.

Anthony Yerkovich és Michael Mann óriásit dobtak ezzel a jelenettel. Addig nem nagyon volt rá példa, hogy egy pop-rock slágert szinte végig lejátszanak egy sorozatban és főleg nem kapott ekkora súlyt a történet aláfestéseként. A fényképezés, a kameraszögek szintén újdonságnak hatottak, ez a jelenet volt az ami megalapozta a Miami Vice kultstátuszát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vadhajtas.blog.hu/api/trackback/id/tr8311796123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása